Ez az dokumentum mellékletként szolgál a házszám kérvényezésénél.

A címkoordináta a lakcímhez rendelt, centiméter élességű (pontosságú) koordinátapár magassággal ellátva, amely az adott ingatlan, valamint építmény-objektumokat egyértelműen azonosítja. A lakcímpont egy olyan helyzetileg és magasságilag meghatározott, nagy földmérői pontossággal mért geodéta pont, amely az épület főbejáratának (bejárati ajtó) közepét jelöli.

A lakcímpontot geodéziai módszerekkel mérjük egyenesen a terepben úgy, hogy bemérjük a bejárati ajtó jobb és bal szélét. A pontos címkoordináta helye így a bemért két pont összekötésével és annak közepétől merőlegesen még 0,30 m távolságban az épület befele irányában lévő pont jelöli. A lakcímpont koordináta pontossága megegyezik az épület pontjainak meghatározott koordináta pontosságával. A lakcímpont ellipszoidi (geodéziai) magassága adott a ház belső talajmagassága által és centiméterekben határozzuk meg 0,20 m pontossággal.

A dokumentum egy grafikai és egy írásos részből áll: az épület bejáratának kijelölése, helyzeti és magassági GPS koordináták meghatározása és az épület adatainak rövid leírása. A lakcímpont mint ahogy a megnevezése is mutatja a lakcímnyilvántartás adatszolgáltatás részére készül, bekerül a közigazgatási információs rendszerbe, a mentők, rendőrség és a biztonsági erők szükségleteit is szolgálja.

Szemléltető példa

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim egyikén.

Cégnév:Vörös Attila – Vatti GEO
Telefon: 00421 (0)905 779 657
E-mail:vattigeo@gmail.com

Kapcsolat

Ha földmérési, geodéziai feladatokra keres gyors és egyszerű, mégis magas színvonalú megoldást, keresse fel irodánkat, ahol örömmel a rendelkezésére állunk.

Piaci filozófiánk: lépést tartva a technika fejlődésével, a megoldandó feladatot a versenytársaknál gyorsabban, és persze költséghatékonyabban tudjuk végezni.