Az egyik legfontosabb lépés építkezés előtt, a földmunka megkezdésekor az épület alappontjainak centiméter pontos kikarózása, valamint az építmény magassági viszonyainak kijelölése geodéziai mérőműszer alkalmazásával. Épületeket és egyéb létesítményeket, illetve azoknak meghatározó geometriai pontjait tervezési térkép (kiviteli terv) alapján különböző földmérési módszerekkel a földmérő jelöli ki. A kitűzött pontok megjelölése legtöbbször karóval, szöggel és festéssel történik.

A kis és nagyobb jellegű építkezéseknél egyaránt szükséges a földmérő állandó jelenléte az építmény helyes elhelyezése érdekében. Ehhez szükséges a telek elsődleges felmérése és  a telekhatárok ellenőrzése. A tervdokumentáció alapján kitűzött építmény garantálja a falak geometriai alakzatának betartását a föld- illetve az építkezési munkálatok alatt.

Szemléltető példa

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim egyikén.

Cégnév:Vörös Attila – Vatti GEO
Telefon: 00421 (0)905 779 657
E-mail:vattigeo@gmail.com

Kapcsolat

Ha földmérési, geodéziai feladatokra keres gyors és egyszerű, mégis magas színvonalú megoldást, keresse fel irodánkat, ahol örömmel a rendelkezésére állunk.

Piaci filozófiánk: lépést tartva a technika fejlődésével, a megoldandó feladatot a versenytársaknál gyorsabban, és persze költséghatékonyabban tudjuk végezni.